Sparbanken Syds kulturpris 

för år 2018 går till ÖSKG - Östra Skånes Konstnärsgrupp

För fjärde året i rad delar Sparbanken Syds stiftelse ut sitt kulturpris till en organisation som gjort något utmärkande för att främja kulturlivet. Pristagaren utses av stiftelsens styrelse.

ÖSKG har en unik och betydelsefull roll i östra Skåne. Med 130 yrkesverksamma konstnärer som medlemmar utgör föreningen en viktig bas som förvaltar och utvecklar konstnärslivet på Österlen. Föreningen driver, med utgångspunkt från deras konsthall, Tjörnedala konsthall, en rad projekt som syftar till att bygga nya plattformar för konsten och verka för mötesplatser mellan konstnärer och civilsamhället året runt. Ett sådant projekt är till exempel Konstrundan.

Juryns motivering lyder:

”Årets kulturprismottagare har under ett halvt sekel målmedvetet jobbat för att skapa ett kulturarrangemang som årligen får tusentals människor att vallfärda till Skåne utanför ordinarie turistsäsong. De har lyckats samla konst från många olika stilar och presentera detta till den breda publiken. Sparbanken Syds kulturpris 2018 går till – ÖSKG, Östra Skånes Konstnärsgrupp”

- Vi är mycket stolta och glada över att få motta Sparbanken Syds kulturpris 2018. Att som ideell förening driva en omfattande publik verksamhet är alltid en utmaning, särskilt på landsbygden. Därför betyder denna utmärkelse extra mycket för oss, säger Susanne Lindblad, verksamhetschef för ÖSKG.

Priset är på 25.000 kr och delas ut vid den gemensamma Kulturfesten som Sparbanken Syd arrangerar tillsammans med Ystads Kommun och Ystads Allehanda på Hotell Continental du Sud, 27 november.

Tidigare års vinnare:

2017 – Scen Österlen
2016 – Mästarna Bakom Glaset
2015 – Street Art Österlen.

För mer information, kontakta Andreas Narsell, marknadschef Sparbanken Syd.
0411-82 21 57, andreas.narsell@remove-this.sparbankensyd.remove-this.se