Published:

Sänkt skatt på ISK

Från 2025 införs en skattefri grundnivå på 150 000 kronor för sparande på ISK (investeringssparkonto) och kapitalförsäkring. År 2026 höjs den till 300 000 kronor. Detta innebär att miljoner svenskar får mer pengar kvar i plånboken. Hur mycket sparar du?

Published:

Tjänstepensionens dag

Idag, på Tjänstepensionens dag, vill vi lyfta fram vikten av ett bra pensionssparande och hur vi på Sparbanken Syd kan hjälpa dig som arbetsgivare att ge dig och dina anställda bästa möjliga pensionsförmåner.

Published:

Vem nominerar du?

Vem vinner EkonomihälsaPriset på 100 000 kr? Du kan fortfarande nominera! 2024 års tema är ”Jämställd ekonomi”. Vem eller vilka i Skåne tycker du har bidragit till det genom att t ex bryta segregeringen i mans-/kvinnodominerade yrken eller ökat jämställdheten gällande…

Published:

Overshootfestivalen

I slutet av sommaren gick Overshootfestivalen 2024 – en gratisfestival i Folkets Park i Malmö med fokus på klimathopp och social rättvisa, och vår stiftelse var en av möjliggörarna för festivalen. Så här säger Karolina Lundahl, projektledare bl a:

Published:

Mål 4 God utbildning

I webbinarserien “Ett mål i taget” var det i veckan dags för målet God utbildning. På plats i studion från oss var Therese Altengård för att prata om vårt koncept Juniorakademin och hur banken arbetar med att skapa bra förutsättningar för ungas privatekonomi.

Published:

Hela förskolan sjunger

Projektet ”Hela förskolan sjunger” genomförs av Unga Musik i Syds Utvecklingscentrum och Kulturskolan i Simrishamn. Syftet är att inspirera till mer sång i förskolan. Musiker från Österlen ska skriva sånger för och med förskolebarn och barnens egna idéer och inflytande är hjärtat…

Published:

Privatmarknadsansvarig

Vi söker en Privatmarknadsansvarig rådgivare till vårt nya kontor i Ängelholm. Vill du vara med på en tillväxtresa? Vill du ta ansvar för privataffären och brinner du för att coacha och leda? Då har vi tjänsten för dig!

Published:

Ekonomikollen om bolån

Imorgon tisdag kl 17.00 kan du lyssna på Ekonomikollen på Radio Active där vi medverkar och pratar om bolån och överbryggningslån och reder ut begreppen. I studion finns Tom Kjellman och Ida Blomberg från banken och vi har också med oss Emma Nilsson från Mäklarna Ekström. Missa…

Published:

Digitala avier

Har du bolån via Borgo kan vi nu presentera en glädjande nyhet! Från och med september 2024 får alla bolånekunder via Borgo avierna digitalt. På så vis kan vi möta önskemålet om digitala utskick och samtidigt bidra till en hållbar samhällsutveckling med minskad…

Published:

Klimatkontrakt i Kristianstad

Vi har tillsammans med Spolarna, Thage i Skåne AB, SESAM ARKITEKTER och IFK Kristianstad skrivit på ett lokalt klimatkontrakt. På så vis kan vi tillsammans bidra till minskad klimatpåverkan i Kristianstad kommun och skapa en arena för att öka takten i omställningen lokalt.